Kapacitet

Axmarbrygga Havskrog består av tre delar smedjan, magasinet och bryggan. Smedjan är det nedre planet av restaurangen. Här finns förutom köket och plats för servering även en tidsenlig spis som har murats upp. Här smidde man tidigare, men nu utgör spisen en samlingspunkt i rummet.

Två breda trappor leder till det övre planet, som vi kallar för magasinet. Här lagrades tidigare stångjärn och säd. På det övre planet finns två konferensrum samt en festlokal där sällskap kan sitta avskilt.

Från det nedre planet leder tre stora glasportar ut till den 70 meter långa terrassliknande bryggan som vilar på elva stora stenkistor. Den tekniska lösningen att anlägga en brygga med stenkistor som stomme grundar sig på en hundraårig beprövad teknik som passar väl in i det gamla magasinets atmosfär. Den långa och breda bryggan på sammanlagt cirka 350 m² ger, i en inglasad del, och i en ren uteserveringsdel, plats för servering till vågornas skvalp. Bryggan fungerar också som gästhamn där båtar kan lägga till. Flytbojor läggs ut för de som vill ligga på redden. Dessutom finns en 25 meter lång flytbrygga som genom sin (låga) höjd är anpassad för småbåtsfolket. Sammanfattningsvis har restaurangen följande kapacitet:

Smedjan (nedre planet): 110 matgäster
Bryggan (inglasad, vinterbonad): 100 matgäster
Bryggan (ej inglasad, uteservering): 50 matgäster
Magasinet (övre planet): Konferensrum 1: 14 pers. Konferensrum 2: 60 pers.
Festvåning (övre planet): 74 + 16 = 90 matgäster
Max antal gäster (inomhus) vid beställning: 300 matgäster

När det övre planet, Magasinet, nyttjas kan vid stora beställningar 300 matgäster inhysas samtidigt. Att restaurangen årligen tar emot 50.000-60.000 gäster under 130-140 dagars öppethållande visar på att Axmarbrygga klarar av inte bara små, utan även stora sällskap.

Boka bord här »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK