Det händer på Axmar Brygga i sommar och sen

Publicerad: 4/6, 2019

Välkommen till en händelserik sommar hos oss på Axmar Brygga. Det händer en hel del trevliga saker så ta del av våra nyheter och tillställningar redan nu för att i god tid planera er upplevelse i skärgården. Med en trevlig miljö och en gedigen meny vill vi önska er alla välkomna till Axmar Brygga och dess kulturhistoriskt intressanta omgivning i Axmar Bruk. I sommar, höst och vårt uppskattade julbord förstås.

Nyhet på menyn hela sommaren
Är ni skaldjursälskare som oss? Nu finns möjligheten att förboka Axmar Bryggas sommarplatå med havskräftor, räkor aioli och vitlöksbröd, endast 299:- och i paketet ingår 1 glas mousserande vin eller alkoholfritt alternativ. Skaldjursplatån bokas senast två dagar innan och serveras onsdag till lördag hela sommaren. Läs i sommarmenyn om vilka förrätter som kan starta er middag och vilka sötsaker som finns att avsluta er kväll.

Nationaldagen 6/6
Fira svenska flaggans dag med en måltid i skärgårdsmiljö. Restaurangen öppnar klockan 12.00 och sista sittning är 19.00.

Midsommar
Fira midsommarafton med oss. Restaurangen håller öppet från klockan 12.00 och tar emot sista gästerna klockan 16.oo. Köket erbjuder utöver vår Havsdeli (tre sorters sill: Inlagd, citron och fläder samt ramslökssill, laxtartar, knäckebröd, färskpotatis) en exklusiv matjessill till huvudrätt bestående av: Matjessill från Norröna, hackad lök och gräslök med tunnbröd, ägg, gräddfil, brynt smör, färskpotatis och pepparrot.

Midsommardagen har restaurangen ordinarie öppettider, det vill säga öppnar kockan 12.00 och sista sittning 19.00.

Lyskväll
Sista helgen i augusti tar vi farväl av sommaren och lyser upp hösten med hundratals marschaller längst strandkanten. Traditionen är från början finsk och kallas där veneziansk afton eller villaavslutning, vilket handlar om att man eldade upp gammalt skräp vid stranden innan man lämnade sommarstället i slutet av sommaren och samtidigt åt man upp all mat man hade kvar.
Traditionen förs nu vidare på Axmar Brygga och man kan lugnt säga att stämningen den kvällen är magisk.
Datum: Lyskväll 31/8
Skulle sista helgen i augusti inte passa er finns den ”Lilla” Lyskvällen som alternativ den 28/9.

Skaldjursafton
Första helgen i november tycker vi det är roligt att liva upp stämningen med skaldjur. Förboka vårt maffiga skaldjursfat med hummer, räkor, musslor och ostron i centrum, tätt ackompanjerat passande tillbehör som aioli och bröd mm, ni delar på ett fat och i erbjudandet ingår varsin förrätt och dessert
Skaldjurshelgen inträffar den 2 och 3 november.

Fars dag
Söndag 10 november firar vi Fars dag och vi välkomnar er att gästa oss och ta del av något från vår Höstmeny.

Julbordet
Avnjut julens alla smaker och mer därtill med isens knakande ljud under bryggan. Vi dukar med tilltaget sillbord, lax, rökta fiskar och tillbehör som sig bör, varje år ute på den inglasade bryggan.
Kanske något av våra rökta korvar, skinkor och rökta köttalternativ smakar. Ett trancheringsbord med olika slags kött och sås, en söt avslutning med knäck, gröt, choklad och pepparkakor. Ja glöggen får ni först på övervåningen i vår ombonade stuga.

Säkra er plats till julbordet och boka i tid, många av dagarna blir snabbt fullbokade!

Julbordet serveras från november till december. Det är i regel två sittningar, en över lunch och en på kvällen.


Välkomna att boka redan nu!

Kontaktuppgifter:
Tele: 0297 - 32 000
bokning@axmarbrygga.se

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK