Kulinariska nyheter på julbordet

Publicerad: 5/11, 2019

– I år har vi några riktigt goda nyheter årets julbord, berättar köksmästare Leif Klövstedt. Det är tre helt nya sillsmaker. En asiatisk sill med chili, lime, citrongräs och koriander, en är smaksatt med nypon samt en riktig julsill med lingon- och kanelsmak. På det varma bordet erbjuder vi i år en smakupplevelse i form utav en egenkomponerad oxsvansragu med glöggkryddor och russin.

Gästerna hittar naturligtvis även alla de traditionella favoriterna som lutfisk, kalvsylta, inlagd strömming, räkor, rökta fiskar och mycket mer på det väl tilltagna julbordet.
– Sedan får man inte missa vårt trancheringsbord där det bjuds på helstekt oxfilé med huset pepparsås gjord på egen oxfond med dragonmajonnäs, säger Yngve Persson som var med och grundade restaurangen för mer än 20 år sedan. Jag skulle vilja påstå att det är en klassiker som verkligen sätter guldkant på smakupplevelsen bland de varma rätterna, Det verkar vara mycket uppskattat av våra gäster att vi är innovativa och förnyar delar av julbordet. Förra årets julbord var faktiskt det bästa någonsin.

Årets julbord har premiär fredag den 22 november och serveras fram till söndag den 22 december.
– Vi har i regel två sittningar, en över lunchen och en på kvällen. Men även om vi har många sittningar så är det bra om större sällskap och företag är ute i god tid med sina bokningar.

Läs mer och boka plats på årets julbord här https://axmarbrygga.se/julbord

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK