Lyckad lyskväll på Axmar brygga

Publicerad: 1/9, 2020

Lördagen den 29 augusti var det traditionsenligt Lyskväll på Axmar brygga.
– Det är tradition här på bryggan att vi sista helgen i augusti tar vi farväl av sommaren och lyser upp hösten med hundratals marschaller längst strandkanten, hälsar , berättar grundaren och VD Yngve Persson. Det var sista helgen med sommarens meny och vi lanserar en ny höstmeny den kommande helgen.

Traditionen är från början finsk och kallas där veneziansk afton eller villaavslutning, vilket handlar om att man eldade upp gammalt skräp vid stranden innan man lämnade sommarstället i slutet av sommaren och samtidigt åt man upp all mat man hade kvar.
– Vi är mycket stolta över att föra den här traditionen vidare här på Axmar Brygga och man kan lugnt säga att stämningen just den kvällen är magisk, hälsar Yngve. Som f.ö själv var med och placerade ut marschaller inte bara efter bryggan och strandkanten utan även på kobbar, skär och närliggande öar i skärgårdsidyllen efter Jungfrukusten.

Ni som missade den här kvällen har möjlighet att uppleva en liten favorit i repris i form utav "Lilla lyskvällen på Bryggan" den 26 september.

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK