Lysafton på Bryggan 27 augusti

Publicerad: 18/8

Lördag den 27 augusti är det traditionsenligt Lyskväll på Axmar Brygga då Axmarvänner från när och fjärran är varmt välkomna till en magisk kväll i marschallernas sken när mörkret lägger sig över Jungfrukusten.

– Sista helgen i augusti tar vi farväl av sommaren och lyser upp hösten med hundratals marschaller längst strandkanten, hälsar restaurangansvarige Johan Björklund. Det är sista helgen med sommarens meny och vi tar farväl av många rätter innan det är dags för årets höstmeny.

Traditionen med lyskväll är från början finsk och kallas där veneziansk afton eller villaavslutning, vilket handlar om att man eldade upp gammalt skräp vid stranden innan man lämnade sommarstället i slutet av sommaren och samtidigt åt man upp all mat man hade kvar.
– Vi är mycket stolta över att föra den här traditionen vidare här på Axmar Brygga och man kan lugnt säga att stämningen just den kvällen är magisk, hälsar Johan.

Se hela menyn här https://axmarbrygga.se/meny

Bordbokning >>

Övernattning med Bed & Breakfast se https://www.axmarbruksbod.se

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK