Stekt inlagd aborre på julbordet

Publicerad: 2/12, 2019

Vi presenterar nu ännu en smakrik nyhet inför årets julbord, nämligen stekt inlagd abborre på det traditionella julbordet med klassiska delikatesser och årets övriga nyheter.

– Då vi på Axmar Brygga valt att servera svensk abborre från Kalix på sommaren ville vi nu även erbjuda den i en klassisk julbordstappning, säger Leif. Så den stekta inlagda strömmingen får nu en granne på julbordet i form av stekt inlagd abborre. Abborren är mycket fin och smakrik då den är fiskad i samma rena vatten som Kalix-löjrommen. Fisket är dessutom småskaligt och filéerna väger mellan 20 till 40 gram. 

Den stekta inlagda abborren ligger i Axmar Bryggas egen 123-lag med kryddpeppar, nejlika, lagerblad, morot samt röd lök.
- Det är ett relativt enkel rätt att sätta ihop en näst intill brutalt god smakkombination från det bästa i det svenska köket. Jag är övertygad om att abborre ligger många av oss varmt om hjärtat. Här har ni möjlighet att avnjuta den som inlagd, kanske på vårat delikatessknäckebröd från Solmarka som är bakat på surdeg med rågmjöl och grahamsmjöl. Samt ett rejält lager svenskt smör förstås. 

Abborren serveras under julbordet tillsammans med de andra delikatesserna och finns så länge lagret räcker då den är slut för säsong. Bryggans andra nyheter för i år är tre helt nya sillsmaker och en egenkomponerad oxsvansragu med glöggkryddor och russin samt det ”Gröna Bordet”. Ett tiotal vegetariska rätter med bl.a stekt inlagd squash, gratinerad brysselkål med valnötter och rostad kikärtssallad med grönkål.

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK