TRERÄTTERS

TRERÄTTERSMENY 1
Axmarröra ***
Sallad, citrondressing, grillat vitlöksbröd
Stekt rödtungafilé ***
Svamp, räkor, skaldjurssås och vitvinssås. Serveras med hummerglaze och pressad potatis
Varm hjortronsylt ***
Vaniljglass, vispgrädde, flarn 405:- (ord. pris 428:-)

TRERÄTTERSMENY 2
Skaldjurssallad med räkor och kräftor ***
Bacon, pinjekärnor, mandel, krutonger
Dagens fångst *** (fråga er kypare/servitris)
Sidfläsk, betor, kapris och smörslungad potatis
Crème brûlée **
Marinerat päron, yozo, kardemummaglass 420:- (ord. pris 450:-)

TRERÄTTERSMENY 3
Rökt dovhjort
Pepparrot, beta, äggula, picklad senap, chips, lök, kapris
Grissida **
Dillpesto, persiljerot, linsgröt, picklad kålrot, gurka och äppelsås
Kolapannacotta **
Hallonmarmelad, saltrostad mandel, lakritsskum 447:- (ord. pris 460:-)

TRERÄTTERSMENY 4
(Vegetarisk meny, går att få vegansk)
Betor
Sallad, citrondressing, kryddost
Persiljerot
Dillpesto, grillad svamp, gröna linser, picklad gurka och nötig raps
Inkokt päron **
Havresmulor, vaniljglass 412:- (ord. pris 424:-)

* Innehåller gluten
** Innehåller laktos
*** Innehåller gluten och laktos

Är du allergisk? Fråga personalen så hjälper vi dig.


FÖRDRINK
Mojito, lime & mynta 112:-
Hallon, tonic, vodka 112:-
Mackmyra Jin & Tonic 34:- / cl
Aperol Spritz 112:-

Mousserande vin:
Charles De Fère Blanc de Blanc, Piccolo 20 cl 89:-
Moët & Chandon, Brut Impérial, Champagne Piccolo 20 cl 240:-

Alkoholfritt:
Hallon, mynta, tonic 86:-
Mojito, lime & mynta 86:-
Mousserande vin; Piccolo 20 cl 79:-

VINPAKET 1 250:-
Les Oliviers Chardonnay
1 glas till förrätten
The Cloud Factory, Souvignon Blanc
1 glas till varmrätten
Moscatel de setubal, Portugal
4 cl till efterrätten

VINPAKET 2 292:-
Blason De Bourgogne Macon, chardonnay
1 glas till förrätten
Jurtschitsch Riesling
1 glas till varmrätten
Port vin, Sandemans vita
4 cl till efterrätten

SOMMARMENY DAG

FÖRRÄTTER

Hela räkor * 115:-
Aioli, grillat vitlöksbröd

Axmarröra *** 102:-
Sallad, citrondressing, grillat vitlöksbröd

Rökt dovhjort 112:-
Pepparrot, beta, äggula, picklad senap, chips, lök, kapris

Skaldjurssallad med räkor och kräftor *** 109:-
Bacon, pinjekärnor, mandel, krutonger

Havsdeli *** 129:-
3 sorter sill: Inlagd, senapssill, Kusösill med färskpotatis, surdegsknäcke, smör, kryddost, gravad lax, dillpesto & pepparrot

Betor 109:-
Sallad, citrondressing, kryddost

Röklådan * 144:-
Rökta räkor, vedrökt röding med saffransremoulad, äggula, löjrom samt rökt torsktartar med senap och dill

 

VARMRÄTTER

Bakade rotfrukter 195:-
Pumpakärnor, tomatsås och aioli

Persiljerot 205:-
Dillpesto, svamp, gröna linser, picklad gurka och nötig raps

Dagens fångst *** (fråga kypare/servitris) 229:-
sidfläsk, betor, kapris och smörslungad potatis

Fisk och skaldjursgryta 192:-
Räkor, musslor, färsk tomatsås, rotfrukter och saffransaioli

Strömming *** 152:-
Sötsyrlig dillsky, lingon och potatispuré

Köttbullar *** 179:-
Gräddsås, lingon, gurka och potatispuré

Grissida 249:-
Dillpesto, persiljerot, linsgröt, picklad kålrot, gurka och äppelsås

 

KLASSIKER PÅ AXMAR BRYGGA

Grillad lax ** 232:-
Gräddkokta grönsaker och skaldjurssås

Stekt rödtungafilé *** 232:-
Svamp, räkor, skaldjurssås och vitvinssås

Skepparmiddag *** 232:-
Lax, rödtunga, torsk, rostad paprika, svamp, skaldjurssås, räkor

Alla Bryggans klassiska fiskrätter toppas med hummerglaze och serveras med pressad potatis

 

BARNENS VARMRÄTT

Köttbullar *** 79:-
Gräddsås, lingonsylt och potatispuré

Grillad lax ** 99:-
Tryffelhollandaise och potatispuré

 

EFTERRÄTT

Kolapannacotta ** 99:-
Hallonmarmelad, saltrostad mandel, lakritsskum

Crème brûlée ** 112:-
Marinerat päron, yozo, kardemummaglass

Varm hjortronsylt *** 94:-
Vaniljglass, vispgrädde, flarn

Inkokt päron ** 110:-
Havresmulor, vaniljglass

 

BARNENS EFTERRÄTT

Pannkaka *** 69:-
Sylt, grädde

Sjörövarglass *** 52:-
Flarn, grädde, karamellsås

 

* Innehåller gluten
** Innehåller laktos
*** Innehåller gluten och laktos

Är du allergisk? Fråga personalen så hjälper vi dig.

SKÄRGÅRDSTALLRIK

Delilådan*** 224:- (ord. 273:-)
Tre sorters sill: lök, senap och Kusössill med kryddost, smör, surdegsknäcke, färskpotatis, lök och gräslök. Rökta räkor med citron. Vedrökt röding med saffransremoulad. Betgravad lax med dillpesto, pepparrot och syltad morot. Äggulecrème med löjrom och dill. Tartar på rökt torsk med senap och dill.

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK