Axmars presenterar årets Julltallrik
Publicerad: 13/11
I år presenterar vi på Axmar Brygga en extra generös jultallrik för beställning fylld med allt det bästa från det svenska julbordet. Med fokus på kvalitet och klassi...
Läs mer »Axmar Brygga Havskrog - En unik fiskrestaurang med konferens- och festlokaler som blickar ut över Östersjöns orörda skärgård. Belägen vid gränsen mellan Gästrikland och Hälsingland, endast 10 min från E4:an mellan Gävle och Söderhamn.
Axmar bruk, grundat 1671, är en kulturhistoriskt intressant plats. Den gamla slaggstensbyggnaden i hamnen, som hyser restaurang, konferens- och festlokaler, användes för att lagra stångjärn och säd från 1870-talet till början av 1900-talet.
Här kan gäster från när och fjärran njuta av en fantastisk panoramautsikt över orörd skärgårdsmiljö med rikt fågelliv och djurliv. Vi erbjuder en unik kombination av kustatmosfär och en mångsidig meny med fisk, skaldjur, kött, vilt och vegetariska alternativ.
Välkommen till oss på Axmar Brygga för en kulinarisk och minnesvärd upplevelse. Ett naturligt, kulturellt och kulinariskt besöksmål på er resa genom Sverige.
Yngve Persson med personal och havsörnen hälsar er alla varmt välkomna!
Vill ni njuta av riktigt god mat med nära och kära i en härlig atmosfär? Då hälsar vi er varmt välkomna till oss på Axmar Brygga i vackra Axmar bruk. För att nå kusten svänger ni av E4 mellan Gävle och Söderhamn.
Här erbjuds ni en magnifik panoramautsikt över orörd skärgårdsmiljö smyckat med ett otroligt rikt fågel- och djurliv. Havskrogens gäster från både när och fjärran får uppleva en unik kombination av kustatmosfär och gastronomi genom alla årstider.
Separata vår-, sommar- och höstmenyer i kombination med ett av Östersjökustens mest välbesökta och uppskattade julbord ger smakrika minnen för livet.
Läs mer om årets julbord 2023 här >>
Yngve och Johan med personal samt havsörnen hälsar er alla varmt välkomna!
Boka bord här »
Se vår meny »
Information om Ställplatser »
Information om Gästhamnen »
Välkommen att prenumerera på vårt nyhetsbrev »
Har du besökt oss under den här säsongen?
Delta då gärna i vår gästundersökning så att vi kan förbättra oss ytterligare >>
Datum: 15/12
Julen är en tid för samhörighet och gemenskap och vad är då mer passande än att samlas kring ett härligt julbord med familjen. På Axmar Brygga förbereder man sig för...
Läs mer »Datum: 22/12
Julen är en tid för samhörighet och gemenskap och vad är då mer passande än att samlas kring ett härligt julbord med familjen. På Axmar Brygga förbereder man sig för...
Läs mer »Restaurangen i den gamla slaggstensbyggnaden i hamnen har även konferens- och festlokaler. Drygt 50.000 gäster från när och fjärran njuter årligen av den fantastiska panoramautsikten samt en årstidsanpassad meny med fisk, skaldjur, kött, vilt och vegetariska alternativ.
På vår övervåning, magasinet, ryms två konferensrum; Berndt von Schinkel-rummet som rymmer 60 personer och Brita Behm-rummet som rymmer 14 personer. Vi har investerat i modern konferensutrustning inklusive storbild och surroundsystem.
Ett stenkast från Axmar Brygga finns mycket att se, göra och upptäcka i kulturhistoriskt intressanta och natursköna Axmar bruk. Det är Gästriklands enda kulturresevat och även naturreservat. Här finns både vandrings-, cykel- och paddlingsleder samt digital guidning.
Restaurangen i den gamla slaggstensbyggnaden i hamnen har även konferens- och festlokaler. Drygt 50.000 gäster från när och fjärran njuter årligen av den fantastiska panoramautsikten samt en årstidsanpassad meny med fisk, skaldjur, kött, vilt och vegetariska alternativ.
På vår övervåning, magasinet, ryms två konferensrum; Berndt von Schinkel-rummet som rymmer 60 personer och Brita Behm-rummet som rymmer 14 personer. Vi har investerat i modern konferensutrustning inklusive storbild och surroundsystem.
Ett stenkast från Axmar Brygga finns mycket att se, göra och upptäcka i kulturhistoriskt intressanta och natursköna Axmar bruk. Det är Gästriklands enda kulturresevat och även naturreservat. Här finns både vandrings-, cykel- och paddlingsleder samt digital guidning.