Search
axmarbrygga logotyp
Yngve, Johan och Leif med personal hälsar alla varmt välkomna till årets julbor på Axmar Brygga

Yngve, Johan och Leif med personal hälsar alla varmt välkomna till årets julbor på Axmar Brygga

Flera nyheter på årets julbord

Publicerad: 5/9, 2019

Havskrogen Axmar Brygga, belägen på gränsen mellan Gästrikland och Hälsingland i kulturhistoriskt intressanta Axmar bruk, har serverat traditionella julbord med klassiska delikatesser sedan 1998. Hur är då utvecklingen av den svenska klassikern ”julbordet”, håller intresset och traditionen i sig?
– Det är absolut positivt och försäljningsmässigt var förra årets julbord till och med det bästa någonsin, berättar Yngve Persson som var med och grundade restaurangen för mer än 20 år sedan. Det är alltid en härlig atmosfär och det blir er riktigt ”julig” stämning i lokalen.

Vilka dagar och tider håller ni öppet?
– Vi öppnar upp julbordet fredag den 22 november och serverar det ända fram till söndag den 22 december. Vi har i regel två sittningar, en över lunchen och en på kvällen. Men även om vi har många sittningar så är det bra om större sällskap och företag är ute i god tid med sina bokningar.

Vad kan då gästerna förvänta sig av årets julbord?
– En riktigt trevlig och mysig atmosfär i en unik miljö förstås men även många genuina smaker, berättar köksmästare Leif Klövstedt. Som gäst skall man kunna hitta sina favoriter som lutfisk, kalvsylta, inlagd strömming, räkor, rökta fiskar och mycket mer på det väl tilltagna julbordet. Dessutom har vi några riktigt kulinariska nyheter i för i år i form av tre helt nya sillsmaker. En asiatisk sill med chili, lime, citrongräs och koriander, en smaksatt med nypon samt en riktig julsill med lingon- och kanelsmak. På det varma bordet erbjuder vi i år en egenkomponerad oxsvansragu med glöggkryddor och russin.

– Sedan får man inte missa vårt trancheringsbord där det bjuds på helstekt oxfilé med huset pepparsås gjord på egen oxfond med dragonmajonnäs, poängterar Yngve. Jag skulle vilja påstå att det är en klassiker som verkligen sätter guldkant på smakupplevelsen bland de varma rätterna.

Är det några andra nyheter på gång?
– Ja, vi var ju tidigt ute med att erbjuda husbilsplatser i anslutning till restaurangen och intresset för det ökar hela tiden, säger Yngve. I somras hade vi besöksrekord när det gäller husbilsfolket så därför håller vi ställplatserna med el öppna hela december. Sedan så samarbetar vi ju med övriga aktörer i bygden så jag vill passa på att även poängtera att vi nu kan erbjuda övernattning med B&B.

Läs mer om årets julbord här >>

Se alla nyheter »

Om cookies och datainsamling

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om att webbplatsen innehåller cookies, vad dessa används till och hur cookies kan undvikas. Vår webbplats är skapad med publiceringssystemet Yodo, och använder sig av så kallade "tillfälliga cookies" eller "session-cookies" som lagras tillfälligt och försvinner när du stänger ned din webbläsare.

Ifall du loggar in till vår webbplats, så används även så kallade "varaktiga cookies", som sparas på din dator i upp till trettio dagar, eller tills dess att du själv raderar dem. En varaktig cookie används också för att komma ihåg ifall du valt att stänga den ruta som informerar om att cookies används på webbplatsen.

Cookies används dels för att optimera webbplatsens funktion och anpassa den efter dina önskemål, dels för att kunna analysera statistik så att vi kan göra webbplatsen bättre för dig som besökare och kund. Webbplatsens funktionalitet är dock ofta, till viss del, beroende av tillfälliga cookies (exempelvis för att du ska kunna lägga artiklar i varukorgen, genomföra köp, för att du ska kunna hålla dig inloggad, eller för att förhindra spam i kontaktformulär).

Om du vill undvika cookies kan du konfigurera din webbläsare så att cookiefilerna inte laddas ner i din dator. Tillfälliga cookies är, som ovan framgått, dock nödvändiga för att navigera på vår webbplats.

Den data som lagras i våra cookies används endast för att rent tekniskt kunna möjliggöra användandet av våra tjänster. Vi sparar ingen personlig information i cookies på besökarens dator.

Utöver våra egna cookies så kan förstapartscookies från Google Analytics 4 (i enlighet med rådande GDPR-lagar) förekomma. Detta för att spara besöksstatistik, i syfte att kunna optimera vår webbplats och närvaro på nätet.

Ja eller Nej till cookies?

Du kan själv acceptera att ta emot cookies eller inte. Webbläsare som Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome och Opera tar emot cookies automatiskt, men du kan ändra dina personliga inställningar så att du inte accepterar Cookies. Om du väljer att stänga av möjligheten att ta emot cookies så kommer många webbplatser inte kunna ses eller utnyttjas maximalt.

Hur stoppar jag cookies?

Din webbläsare ger dig möjlighet att blockera cookies. Olika webbläsare och versioner av webbläsare fungerar på olika sätt, och kan skija sig åt i hur man ändrar dessa inställningar. Nedan finns länkar till instruktioner för några av de vanligaste webbläsarna:

Datainsamling och datalagring

Webbplatsen kan använda sig av Google Analytics och liknande tjänster för att samla in data om ditt besök på webbplatsen. Ingen personlig data sparas, utan endast information om själva besöket i sig, det vill säga länkklick, sidvisningar, hur länge en viss sida har visats och liknande. Informationen kan användas av oss för att analysera hur besökare använder vår hemsida, samt för att i framtiden kunna förbättra och optimera innehåll och funktion på hemsidan. Informationen kan också användas av Google (eller motsvarande leverantör) för att optimera information och annonser, så att du får mer relevanta/personliga sökträffar eller annonser i leverantörens övriga tjänster.

Har du vidare funderingar kring hur cookies och datainsamling används på vår webbplats, vänligen kontakta oss!

Stäng

Denna webbplats använder cookies
Vi använder cookies och datainsamling i enlighet med rådande GDPR-lagstiftning för funktion och bästa möjliga upplevelse för den här webbplatsen.
Du behöver godkänna detta som besökare - Läs mer här »

Acceptera alla Endast nödvändiga