Vårpremiär 4 april på Axmar Brygga

Vårpremiär 4 april på Axmar Brygga

Säsongspremiär 4 april

Publicerad: 27/3, 2020

Säsongspremiären närmar sig och bryggan öppnar upp igen nu till helgen den 4 april. Inledningsvis på lördagar och söndagar samt vid speciella helgdagar då vi också håller öppet. Läs mer om våra öppettider och särskilda dagar samt erbjudanden och mer information på hemsidan.

– Vi slår upp portarna med ny vårmeny, hälsar köksmästare Leif Klövstedt. Med tanke på läget så öppnar vi även upp vår stora uteservering oavsett väder. Jag vill även poängtera att restaurangen är stor med gott om utrymme för gästerna att sitta med mellanrum. Självklart vill vi som traditionen bjuder presentera en del nya smaker i vårmenyn men även behålla de favoriträtter som blivit klassiker i restaurangen.

En smakrik nyhet bland våra förrätter är eldad pilgrimsmussla med ostronemulsion, krispig bläckfisk, flädergryn, grönt äpple och salladslök.
Pilgrimsmusslan vedeldas för att sedan tärnas och smaksättas med salt och citron och serveras på ett riktigt krispigt ”flarn” av tapioca smaksatt med bläckfisk. Den toppas sedan med ytterligare smak av havet i form av ostronemulsion (majonnäs smaksatt med ostron) och alger. Äpplet, fläder och salladslöken bryter sedan av och ger en enastående fräschör till rätten.

Ångad fjällröding med forellrom
En riktigt trevlig start på middagen som förslagsvis kan slå följe av en annan nyhet, nämligen vår ångade fjällröding. Den serveras med skummad musselsås, blomkålscrème, grön sparris, krondillsgurka och forellrom. Tillsammans med en potatispuré som är smaksatt med gräddfil och kallrökt torsk är detta en rätt som glädjer både sinnet och smaklökar.

Hela vårmenyn går även att få som take away med er hem eller till våra husbilsgäster, hälsar Leif. Vi levererar naturligtvis även hämtmaten direkt till husbilen för dem som vill det utan extra kostnad.

Se alla nyheter »