Vårmeny på Bryggan

Publicerad: 31/3, 2020

Då har vi det stora nöjet att presentera årets Vårmeny. Den innehåller ett par smakrika nyheter vi varmt rekommenderar.

Vad sägs om eldad pilgrimsmussla som förätt? Serveras med ostronemulsion, krispig bläckfisk, flädergryn, grönt äpple och salladslök. Pilgrimsmusslan vedeldas för att sedan tärnas och smaksättas med salt och citron och serveras på ett riktigt krispigt ”flarn” av tapioca smaksatt med bläckfisk. Den toppas sedan med ytterligare smak av havet i form av ostronemulsion (majonnäs smaksatt med ostron) och alger. Äpplet, fläder och salladslöken bryter sedan av och ger en enastående fräschör till rätten.

När vi sedan kommer till varmrätter så kan den slå följe av en annan nyhet, nämligen vår ångade fjällröding. Den serveras med skummad musselsås, blomkålscrème, grön sparris, krondillsgurka och forellrom. Tillsammans med en potatispuré som är smaksatt med gräddfil och kallrökt torsk är detta en rätt som glädjer både sinnet och smaklökar.

Varmt välkomna och ta del av hela vår meny på länkarna här https://axmarbrygga.se/meny

Se alla nyheter »